Book cover

A HT-1080Z iskolaszámítógép bemutatása programokkal

Dusza ÁrpádMagyar
963 03 2263 3
Könyvtári katalógus:
1 db (Jó állapotban)

Kiadó: A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tanács VB. Művelődési Osztálya


Magyarország minden középiskolájában van legalább egy HT-1080Z típusú személyi számítógép. Tanárok, tanulók ismerkednek vele. Ehhez szeretnék segítséget adni könyvemmel.

Az utasításokat, az utasítások alkalmazását programokkal mutatom be. A programok egyben a számítógép lehetőségeivel is megismertetnek. A programok futtatásával, azok kiegészítésével, módosításával, javításával éppúgy tanulhatunk, mint azok értelmezésével. A programok megértését, új programok írását segíti az alkalmazott algoritmusok leírása, a program szerkezetének és programozási fogások magyarázata.

A leghatékonyabb tanulás természetesen az, ha magunk írjuk a programokat.

A könyvben található néhány ötlet esetleg újabbakat szülhet, vagy szebb megoldásokra inspirálhat.

A mintaprogramokkal a program készítésének menetét, az algoritmus tervezését, folyamatát kísérlem meg bemutatni néhány konkrét alkalmazási feladat megoldásának a leírásával.

Nagyon szép és izgalmas feladat a számítógép mellett ülve tapasztalni, hogy mit tud. Jelenleg erre még nem mindenkinek van lehetősége, mert nincs annyi számítógép. Könyvemmel azoknak a tanár kollégáknak szeretnék segíteni, akik inkább hagyják tanítványaikat a számítógépen dolgozni (azon az egyen) és választják a kevésbé „játékos” utat, könyv segítségével szeretnének megismerkedni a HT-1080Z számítógéppel, a programozással.

A tanulók számára is hasznos lehet ez a könyv. Talán gyorsabban jutnak el a számítógép megismerésétől a számítógép alkalmazásáig.

Több mint tíz éve, mióta számítástechnikai ismereteket tanítok, minden évben más tematikával, feladatsorral kísérletezem. Tekintse a tisztelt Olvasó ezt a könyvet is egy kísérletnek.

Miskolc, 1983. november

Dusza Árpád


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

There are no comments attached to this item, be the first to post.

(required)

(required but not published)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0