Book cover

A HT-1080Z iskolaszámítógép bemutatása programokkal

Dusza ÁrpádMagyar
963 03 2263 3
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu

1 db (Jó állapotban)

Kiadó: A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tanács VB. Művelődési Osztálya


Magyarország minden középiskolájában van legalább egy HT-1080Z típusú személyi számítógép. Tanárok, tanulók ismerkednek vele. Ehhez szeretnék segítséget adni könyvemmel.

Az utasításokat, az utasítások alkalmazását programokkal mutatom be. A programok egyben a számítógép lehetőségeivel is megismertetnek. A programok futtatásával, azok kiegészítésével, módosításával, javításával éppúgy tanulhatunk, mint azok értelmezésével. A programok megértését, új programok írását segíti az alkalmazott algoritmusok leírása, a program szerkezetének és programozási fogások magyarázata.

A leghatékonyabb tanulás természetesen az, ha magunk írjuk a programokat.

A könyvben található néhány ötlet esetleg újabbakat szülhet, vagy szebb megoldásokra inspirálhat.

A mintaprogramokkal a program készítésének menetét, az algoritmus tervezését, folyamatát kísérlem meg bemutatni néhány konkrét alkalmazási feladat megoldásának a leírásával.

Nagyon szép és izgalmas feladat a számítógép mellett ülve tapasztalni, hogy mit tud. Jelenleg erre még nem mindenkinek van lehetősége, mert nincs annyi számítógép. Könyvemmel azoknak a tanár kollégáknak szeretnék segíteni, akik inkább hagyják tanítványaikat a számítógépen dolgozni (azon az egyen) és választják a kevésbé „játékos” utat, könyv segítségével szeretnének megismerkedni a HT-1080Z számítógéppel, a programozással.

A tanulók számára is hasznos lehet ez a könyv. Talán gyorsabban jutnak el a számítógép megismerésétől a számítógép alkalmazásáig.

Több mint tíz éve, mióta számítástechnikai ismereteket tanítok, minden évben más tematikával, feladatsorral kísérletezem. Tekintse a tisztelt Olvasó ezt a könyvet is egy kísérletnek.

Miskolc, 1983. november

Dusza Árpád


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0