Book cover

Mit számít a számítógép?

Dr. Sárkány Ernő


1986
Magyar
963 01 73565
Könyvtári katalógus:
1 db (Jó állapotban)

Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Intézet

pedagógus továbbképzés céljára


Joggal merült fel a kérdés: miért ilyen fontos a számítógép; mi a magyarázata annak, hogy az élet legkülönbözőbb területein alkalmazható, mégpedig nemcsak számolásra, hanem termelési folyamatok vezérlésére, rajzok készítésére és elemzésére, egyik nyelvről a másikra való fordításra stb. Biztosan sokan láttak már az Olvasók közül sakkozó számítógépet, vagy más ún. „elektronikus játékot” /amilyen pl. a tv—foci/. Ez utóbbiakat szintén számítógép /gyakran korlátozott képességű, ún. célszámítógép/ irányítja.

A könyv címében feltett kérdésre kétféle értelemben keressük a választ. A számítógép működési elvének és néhány jellegzetes alkalmazásának ismertetésével nemcsak arra igyekszünk válaszolni, hogy mit számít, tehát milyen feladatokat old meg a számítógép, hanem arra is, hogy a népgazdaságnak és általában a társadalomnak „mit számít”, azaz mit jelent a számítógép alkalmazása. Aki figyelmesen végigolvassa a könyvet, az szerez annyi ismeretet, mellyel bátran nekivághat a szakmai irodalom tanulmányozásának is.

Felhívjuk a figyelmet a könyvben előforduló szakkifejezések fontosságára. Az új fogalmakat, elnevezéseket általában első előfordulásuknál megmagyarázzuk, de - a könnyebb kezelhetőség érdekében – a könyv végén lévő jegyzékben külön is megtalálhatók. Ismétlésként is célszerű hátra lapozni a fogalmak magyarázatához. Azt pedig mindenképpen ajánljuk, hogy igyekezzék az Olvasó minél előbb „személyes kapcsolatba” kerülni a számítógéppel. Szórakozásnak is kitünő, s az sem elhanyagolható szempont, hogy a számítástechnikai alapismeretek egyre inkább beépülnek az általános műveltségbe. A szakemberek véleménye szerint az évtized végére olyan természetes követelmény lesz pl. az ún. személyi számítógépek kezelésének és használatának ismerete, mint ma az írástudás. S ahogyan az írás tudományát is csak gyakorlattal lehet elsajátítani, ugyanúgy a számítástechnikában is: „gyakorlat teszi a mestert.”

Reméljük, hogy a könyv elolvasása fokozza az Olvasó érdeklődését a számítástechnika iránt, tovább ismerkedik a számítógéppel, s megfelelő gyakorlat után valóban az alkalmazások „mesterévé” válik.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0