Book cover

Mit számít a számítógép?

Dr. Sárkány Ernő


1986
Magyar
963 01 73565
Könyvtári katalógus:
1 db (Jó állapotban)

Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Intézet

pedagógus továbbképzés céljára


Joggal merült fel a kérdés: miért ilyen fontos a számítógép; mi a magyarázata annak, hogy az élet legkülönbözőbb területein alkalmazható, mégpedig nemcsak számolásra, hanem termelési folyamatok vezérlésére, rajzok készítésére és elemzésére, egyik nyelvről a másikra való fordításra stb. Biztosan sokan láttak már az Olvasók közül sakkozó számítógépet, vagy más ún. „elektronikus játékot” /amilyen pl. a tv—foci/. Ez utóbbiakat szintén számítógép /gyakran korlátozott képességű, ún. célszámítógép/ irányítja.

A könyv címében feltett kérdésre kétféle értelemben keressük a választ. A számítógép működési elvének és néhány jellegzetes alkalmazásának ismertetésével nemcsak arra igyekszünk válaszolni, hogy mit számít, tehát milyen feladatokat old meg a számítógép, hanem arra is, hogy a népgazdaságnak és általában a társadalomnak „mit számít”, azaz mit jelent a számítógép alkalmazása. Aki figyelmesen végigolvassa a könyvet, az szerez annyi ismeretet, mellyel bátran nekivághat a szakmai irodalom tanulmányozásának is.

Felhívjuk a figyelmet a könyvben előforduló szakkifejezések fontosságára. Az új fogalmakat, elnevezéseket általában első előfordulásuknál megmagyarázzuk, de - a könnyebb kezelhetőség érdekében – a könyv végén lévő jegyzékben külön is megtalálhatók. Ismétlésként is célszerű hátra lapozni a fogalmak magyarázatához. Azt pedig mindenképpen ajánljuk, hogy igyekezzék az Olvasó minél előbb „személyes kapcsolatba” kerülni a számítógéppel. Szórakozásnak is kitünő, s az sem elhanyagolható szempont, hogy a számítástechnikai alapismeretek egyre inkább beépülnek az általános műveltségbe. A szakemberek véleménye szerint az évtized végére olyan természetes követelmény lesz pl. az ún. személyi számítógépek kezelésének és használatának ismerete, mint ma az írástudás. S ahogyan az írás tudományát is csak gyakorlattal lehet elsajátítani, ugyanúgy a számítástechnikában is: „gyakorlat teszi a mestert.”

Reméljük, hogy a könyv elolvasása fokozza az Olvasó érdeklődését a számítástechnika iránt, tovább ismerkedik a számítógéppel, s megfelelő gyakorlat után valóban az alkalmazások „mesterévé” válik.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

There are no comments attached to this item, be the first to post.

(required)

(required but not published)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0