Book cover

Interaktív Számítógépes Grafika

W.M. Newman, F.R. Sproull

Műszaki Könyvkiadó
1985
Magyar
963 10 6421 2
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: regikonyvek.hu | antikvarium.hu

1 db (Jó állapotban)

A számítástechnika fejlődése során a számítógépes grafika megjelenése minőségileg új fejezetet nyitott az embergép kapcsolat történetében. A gép a szövegnél sokszor jóval kifejezőbb, tömörebb, képi formában tájékoztathatja az embert, aki ugyanezen a számára kézenfekvő nyelven válaszolhat, adhatja ki parancsait.

Az első, nehézkes, rendszerek kidolgozása óta a számítógépes grafika hatalmas utat járt be. Uj hardver eszközöket fejlesztettek ki, és a korszerű grafikus szoftver kiterjedt elméleti alapokra támaszkodik. A személyi számítógépek elterjedésével a számítógépes grafika megjelent otthonainkban, a professzionális grafikus rendszerek a mérnöki tervezőmunka, az oktatás, a termelésirányítás hatékony segítői lettek.

Minthogy ez a világjelenség hazánkban is érzékelhető., rendkívül időszerűvé vált egy, a témával foglalkozó magyar nyelvű szakkönyv kiadása. Newman és Sproull munkája alapmű: a terület nemzetközileg elismert monográfiája. Részletesen ismerteti a számítógépes grafika hardver eszközeit és algoritmusait, a tervezés és alkalmazás lehetőségeit, mindvégig külön súlyt fektetve az interaktív eljárásokra.

Reméljük, hogy a művet mind a számítógépes grafikával most ismerkedők, mind a területet művelők haszonnal forgatják majd.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0