Book cover

BASIC bajnokság

Számítástechnikai Koordinációs Intézet
1984
Magyar
963 016080 3
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: regikonyvek.hu | antikvarium.hu

1 db (Jó állapotban)

Könyvecskénket azoknak ajánljuk, akik szeretnék próbára tenni számítástechnikai ismereteiket, BASIC tudásukat.

A Számítástechnikai Koordinációs Intézet (SzKI) és Leányvállalatai - a SCI-L és a SCITEL - 1983 után 1984-ben is megrendezték a Budapesti Nemzetközi Vásáron a számítógépes BASIC vetélkedőjüket, kettős céllal: részben hogy megismertessék személyi számítógépüket az érdeklődőkkel, a jövendő számítástechnikai szakemberekkel; részben pedig hogy segítséget adjanak a vetélkedőn részt vevők számára programozási szemléletük, feladatmegoldási készségük fejlődéséhez. A vetélkedőben elsősorban középiskolás diákok vettek részt, de a nevezettek között voltak általános iskolások, egyetemisták és profi számítógépesek is.

E könyv épp arra jó, amire a vetélkedő kevéssé adott alkalmat: a feladatok visszalapozhatók, és amire a vetélkedő során mindössze 10 perc jutott, azon most - több idő lévén - lehessen töprengeni, gondolkodni. Hiszen más a célja egy vetélkedőnek, ahol végül is ki kell választani a legjobbakat, s ehhez bizony nehéz feladatokat, s meg nehezebb feltételeket (pl. a feladatok megoldására adott korlátozott időt) kell adni, és más a célja egy könyvnek, amely nem vetélkedésre szolgál, hanem okulásra.

A könyv tervének megszületésekor adódott az ötlet a szerkesztő részéről, hogy a vetélkedő minden lehetséges anyagát írassuk át olyan mikroszámítógépekre, amelyek a legelterjedtebbek hazánkban. így a vetélkedőhöz csak M08X gépre megírt programok, feladatok átkerültek a HT108OZ, a Commodore-64 és a Sinclair Spectrum
gépekre is.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0