Book cover

Compiler

Sasse

Novotrade - Data Becker
1984
Magyar
963 02 4536 1
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu

1 db (Jó állapotban)

Bizonyára sokan szeretnék tudni, hogyan működik egy programnyelveket fordító rendszer. Talán olyanok is vannak, akik maguk által szerkesztett nyelvekhez szeretnének fordítóprogramot írni.

Nagyszerű érzés, ha valaki olyan programot tud készíteni, amelyik egyik programnyelvről egy másik programnyelvre fordít. A könyv tanulmányozása után az Olvasó számára ez érthetővé válik, sőt maga is tud majd fordítóprogramot írni.

Először a MINIATUR programnyelvet ismertetjük, amit a fordítók bemutatására fejlesztettünk ki.

Ismertetjük a fordításhoz szükséges eljárásokat és végrehajtjuk a MINIATUR nyelvű program BASlC programmá alakítását. Ezzel az Olvasó a könyvben leírt nyelvre vonatkozóan a teljes fordító birtokába jut, amelyet tanulmányozhat és tetszés szerint módosíthat, pl. bővítheti a leírt nyelvet.

Ezt mintaként is használhatjuk arra, hogy egy tetszés szerinti nyelvhez fordítót írjunk. Előfordulhat, hogy a számítógépet valamilyen meghatározott célra kívánjuk használni, de erre a célra még nincs megfelelő programnyelv. Ebben
az esetben ki lehet fejleszteni egy olyan nyelvet, amely jól illeszkedik a problémáinkhoz, és meg lehet írni hozzá a megfelelő fordítót.

Ezt a könyvet azonban nemcsak azoknak szánjuk, akik a compiler működését meg akarják érteni, vagy fordítóprogramot akarnak írni, hanem azoknak is, akik többet kívánnak tudni a számítógépek működéséről.

Bekapcsolódhat az Olvasó a gépi kódban történő programozásba is, könyvünkben ugyanis egy teljes ASSEMBLER— és egy DISASSEMBLER programot ismertetünk. A fordításhoz használt 6510—es gépi utasításai is megtalálhatóak a könyvben.

Az olvasó így alaposabban megismeri a programnyelvek és a számítógépek működését.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0