Book cover

Bevezetés a statisztikai számításokba C 64-esen

Voss

Novotrade
1986
Magyar
963 02 4649 X
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu

1 db (Jó állapotban)

A számítógépek rohamos fejlődését - amely az ötvenes évek óriási méretű elektronikus berendezéseinek megjelenésétől napjaink modern és nagy teljesítményű kisszámítógépeinek megjelenéséhez vezetett - nagymértékben ösztönözték az adatfeldolgozás területén felmerülő igények.

A feldolgozandó adatmennyiség növekedésével a hagyományos, kézi módszerek egyre inkább csődöt mondtak, ami érthetően új eszközök és új megoldások keresésére ösztönözte a szakembereket.

Minthogy ugyanakkor az adatfeldolgozási feladatok jelentős-hányada nem egyéb, mint az adatok rendszerezése és kiértékelése a statisztika módszereivel, a statisztikai számítások kezdettől fogva részei voltak a Számítógépek alkalmazási területeinek.

A fejlődési folyamat odáig vezetett, hogy a legalapvetőbb statisztikai módszerek napjainkra a számítástechnikai kultúra szerves részévé váltak.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében született ez a könyv, amelynek célja, hogy a statisztikai módszereket egyszerű, közérthető és főként használható formában a kisszámítógépek tulajdonosaival megismertesse.

A könyvben található programokat az utóbbi években legszélesebb körben elterjedt C 64-es személyi számítógépen fejlesztettük ki.

Ez nem jelenti azt, hogy az Olvasók köréből kizártuk azokat, akik más típusú - de a BASIC nyelvet ismerő - személyi számítógépen dolgoznak.

Néhány kivételtől eltekintve - mint pl. a grafika kezelése - a programokban elsősorban a BASIC nyelv standard utasításkészletére támaszkodtunk, kerülve a gépi sajátosságokból adódó programozástechnikai megoldásokat.

Ugyanakkor az egyes statisztikai módszereket is géptípustól függetlenül mutatjuk be, hiszen a módszerek elvi alapjainak megértéséhez sem a programnyelv, sem pedig a géptípus ismeretére nincs szükség.

A könyv mindazok számára készült, akik szeretnének megismerkedni a leggyakrabban használt statisztikai módszerekkel, azok alkalmazási lehetőségeivel és a rendelkezésükre álló kisszámítógépen kisebb statisztikai feldolgozásokat szeretnének önállóan elvégezni.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0