Book cover

A VC-1541-es lemezegység programozása

A nagy floppy könyv

Englisch, Szczepanowski

Novotrade - Data Becker
1986
Magyar
963 02 3984 1
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu

Online olvasható: pcvilag.muskatli.hu

3 db (Jó állapotban)

Eredeti kiadás: 1985 (antikvarium.hu)


A VC-1541 lemezegység (drive) beszerzésével a COMMODORE típusú személyi számítógépek felhasználói viszonylag olcsón jutottak hozzá egy rendkívül sokoldalú, nagy teljesítményű háttértarolóhoz. A lemezegység által kínált gazdag lehetőségek kiaknázásához azonban a szakirodalom kellő mélységű tanulmányozása is szükséges.

A könyv szerzői - Lothar Englisch és Norbert Szczepanowski - hónapokig tartó alapos munkával dolgozták fel a VC-1541-es készülék működtetésének, minden titkát.

A könyv kimerítő részletességgel tárgyalja a legegyszerűbb alapismereteket - mint pl. a programok tárolása lemezen - majd fokozatosan vezeti el az Olvasót a legbonyolultabb lemezkezelési műveletek elsajátításához - mint pl. a közvetlen elérésű adathalmazok szervezése, vagy az overlay (átfedés) technika. A kezdők számára hasznos segítséget nyújtanak majd a szemléltető programok. A gyakorlott programozók viszont feltehetően kellő elégedettséggel olvassák a pontos műszaki leírásokat és örömmel tanulmányozzák a DOS (Disk Operating System) részletes dokumentációját.

A könyvet rendkívüli módon gazdagítják a futtatásra kész programok, amelyeket a felhasználónak csak be kell gépelnie és máris számos kész, használható, a lemezkezelést megkönnyítő segédprogram, illetve rutin birtokába jut. A könyv a BASIC nyelv bővítésein, a hasznos rutinokon kívül egy teljes háztartási könyvelési rendszert, illetve egy kényelmes Disk-Monitor programot is tartalmaz.

A könyv tanulmányozásához, feladatainak megoldásához és a VC-1541-es lemezegység használatához jó munkát, sőt jó szórakozást kívánunk!


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0