Book cover

A Commodore 64-es csatlakozási lehetősegei

Brückmann

Novotrade - Data Becker
1988
Magyar
963 02 50667
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu

Online olvasható: pcvilag.muskatli.hu

1 db (Jó állapotban)

A Commodore 64-es csatlakozási lehetőségei - a számítógép szemszögéből vizsgálja a „külvilágot”.

Ez a külvilág a digitális és analóg technika széles területét jelenti.

A számítástechnika alapelemeivel, a számrendszerekkel fogjuk kezdeni, majd lépésről lépésre haladunk az egyszerű kísérletezéstől az összetett mérési- és vezérlési kapcsolások felé a szükséges programozási ismeretekkel együtt.
A könyvben olyan mérőkészülékekkel ismerkedhetünk meg, mint pl. a frekvenciamérő és a digitális voltmérő, vagy olyan kapcsolásokkal találkozunk, mint a hangképzést segítő be- és kiviteli áramkör, de hasznos ötleteket meríthetünk pl. hangkapcsoló készítéséhez is.

Természetesen a könyvnek is vannak bizonyos elvárásai velünk szemben. Meg kell tanulnunk kapcsolási rajzot olvasni, ismernünk kell a kereskedelemben kapható alkatrészek (pl. kondenzátorok, ellenállások, ...) jelöléseit, meg kell tanulnunk, hogy mi az az INVERTER, a NAND-kapu, vagy hogy a TTL IC 5V-os tápfeszültséget igényelnek.

Ha már tisztában vagyunk azzal, hogy a SYNTAX ERROR hibaüzenet nem a 64-es meghibásodását jelenti, akkor már az induláshoz szükséges BASIC-programozási tudásunk is megvan.

A programokat az 1. fejezetben részletesen tárgyaljuk. A további fejezetekhez újabb ismeretek szükségesek, különösen akkor, ha a programokat nem csak begépelni szeretnénk, hanem érteni is. Néhány fejezetben, a jóval kedvezőbb feldolgozási sebesség miatt, nem kerülhettük el a gépi kódú programozást.

Aki eddig azért nem használt gépi nyelvű programokat, mert úgy gondolta, hogy számára a BASIC is megfelelően gyors, valószínűleg kellő ösztönzést kap majd könyvünktől arra, hogy ezt a rendkívül hatékony programozási módot kipróbálja. Hamar belátja, hogy éppen a hardver és szoftver összefüggései miatt a gépi nyelvű programozás gyakran elengedhetetlen. A könnyebb kezelhetőség kedvéért a könyvben szereplő összes gépi kódú rutin BASIC-betöltő listáját is közöljük.

A kapcsolások megépítéséhez természetesen szükségünk van némi szerszámkészletre. Kezdetben elegendő egy finom hegyű forrasztópáka (30 watt), néhány fogó, egy csipesz és egy univerzális mérőműszer.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0