Book cover

A VC 1541-es lemezegység javítása és karbantartása

Herrmann

Novotrade - Data Becker
1985
Magyar
963 02 4535 3
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu

Online olvasható: pcvilag.muskatli.hu

1 db (Jó állapotban)

Ez a műszaki kézikönyv a VC 1541-es hajlékonylemezes tároló (floppy) felhasználói számára könnyen érthető fogalmazásban ismerteti a hibaelhárítási lehetőségeket és a meghajtóegység beállításával kapcsolatos teendőket.

Könyvünk nem egy olyan kiadvány, amely hétpecsétes titkokat tartalmaz, hanem egyszerű szavakkal írja le, mit tehet a lemezegységgel az Olvasó, és mi az amit biztonsági megfontolásból szakemberrel kell csináltatnia. Így aztán a felhasználó saját maga is beszabályozhatja az esetleges pontatlanságokat. A VC 1541-es lemezegységnél ez nem okoz problémát.

Ha a felhasználó nincs kényszerítve idegen erőforrások igénybevételére, vagyis tud segíteni magán, akkor ezzel időt, bosszúságot és rengeteg pénzt takaríthat meg. Azok számára, akiknek nincs elegendő alkalmuk és lehetőségük a lemezegységbe nyúlni, ez a kézikönyv útmutatóként szolgálhat a készülék üzemeltetéséhez, de szakmai vonatkozásban is nagy segítséget nyújt.

A könyvben található ábrák a készülék mechanikus működését is érthetővé teszik, így a felhasználó a felmerülő problémát észreveszi, annak okát is hamar megtalálja. Az Olvasó e könyv alapján nemcsak az egyes szerkezeti elemek, hanem az egész készülék működésével is megismerkedhet. Részletes beállítási utasítás - amelyhez beállítási programok is tartoznak - nyújt segítséget a beszabályozáshoz.

Ezt a lemezegység gyakori Read/Write ERRORS (olvasás/írás hibák) üzenete esetén érdemes elvégezni. ismertetjük a lemezegység összes beállítását, de ezen túl még a készülék módosítására is adunk ötleteket. Közreadjuk a nyomtatott áramköri hibák javításával kapcsolatos tudnivalókat, nem feledkeztünk meg a lemezegység karbantartásáról, szervizeléséről sem. A kézikönyv ezen kívül azt is leírja, hogy miként lehet eredményt elérni olcsó segédeszközökkel.

Az elmondottak alapján a CBM 64 felhasználói könnyebben megismerkedhetnek a VC 1541-es tároló működésével, saját maguk is részt vehetnek a készülék helyes ápolásában és szervizelésében, ami több esztendőn keresztül biztosítja a használhatóságot.

A kézikönyv gazdag képanyaggal, alkatrészjegyzékkel, valamint ötletekkel és tanácsokkal támogatja az olvasót. Mindehhez csupán alapvető tudnivalókat tételezünk fel (pl. az egyszerűbb elektronikai elemek ismeretét, valamit azt, hogy az elektronikai eszközök érzékenyek az elektrosztatikus feltöltődésre).

A könyvben továbbá még azok az alapvető tudnivalók és ismeretek is megtalálhatók, amelyek más gyártók által forgalmazott lemezegységekre vonatkoznak.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  csillag csillag csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 1