Book cover

Tippek és trükkök a Commodore 64-eshez

Angerhausen, Englisch, Gerits

Novotrade - Data Becker
1985
Magyar
963 02 3985 X
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: regikonyvek.hu | antikvarium.hu

Online olvasható: pcvilag.muskatli.hu

3 db (Jó állapotban)

Utánynomyás vagy hibás adat: 1986 antikvarium.hu


A Commodore 64 naponta több ezernyi barátot szerez magának az egész világon. Ez a kis számítógépes rendszer nemcsak korlátlan lehetőséget biztosít a hobby-programozók számára, hanem minden további nélkül alkalmazható kisebb kereskedelmi, adminisztrációs és tudományos műszaki feladatok megoldásában is. Éppen ebben mutatkozik meg a „Tippek és Trükkök” c. könyv hasznossága. A Klaus Gerits, Lothar Englisoh és Michael Angerhausen szerzői együttesünk ismét mélyrehatolt a lehetséges trükkök tanulmányozásában, miközben számtalan tippet adnak a C 64-es mind jobb kihasználásához. Az említett szerzők célkitűzése az volt, hogy példák és mintaprogramok alapján ismertessék a Commodore 64 alkalmazási lehetőségeit. A könyv nagy segítséget nyújt abban, hogy a Commodore 64 adottságait messzemenően kihasználhassuk.

Mindhárom szerző úgy ismeri a Commodore 64-est, mint a tenyerét. Klaus Gerits nevéhez fűződik a 64 IEC-BUS es a MAXI 64 kifejlesztése, Lothar Englisoh pedig a PROFI—MON 64 és a PROFI—ASS 64 közismert programok alkotója. Mindketten behatóan ismerik a C 64-es műszaki és rendszertulajdonságait. Eredményeik közé tartozik a USER—port tervezetének kidolgozása és a CP/M-modul beható leírása, a minden részletre kiterjedően dokumentált BIOS-listával együtt. Michael Angerhausen - az adatbank-szakértőnk - a fájl-kezelés kapcsán foglalkozott behatóan a Commodore 64-essel. Többek között azt is bemutatja, hogy milyen eljárással lehet a BASIC 2.0. változat alatt a relatív file-okat felépíteni.

Néhány hónap alatt elfogyott a „Tippek és Trükkök” c. könyv első kiadása. Az új kiadást megelőzően a szerzők természetesen megragadták az alkalmat a közkedveltté és keresetté vált könyv átdolgozására és egyes részeinek kibővítésére. Olvasóink ezt a második, átdolgozott kiadást tarthatják a kezükben.

A „Tippek és Trükkök”-ben foglalt összes gépi programhoz és rutinhoz egy-egy BASIC betöltő programot (BASIC-Loadert) is mellékeltünk. Ezeket az egyszerű BASIC programokat azok is könnyen betölthetik, akik gepi kódban nem tudnak programozni és így mindenki gond nélkül használhatja a gépi nyelven írt programokat.

A mindenkori BASIC betöltő ellenőrzi a gépi kódú programot, és kiszűri az adatbevitelből eredő hibákat.

Jó szórakozást kívánunk a „Tippek és Trükkök” c. könyvben foglalt feladatokhoz!


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0