Book cover

A Commodore 64-es belső felépítése

Angerhausen, Brückmann, Englisch, Gerits

Novotrade - Data Becker
1985
Magyar
963 02 40351
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: antikvarium.hu | regikonyvek.hu | regikonyvek.hu

Online olvasható: pcvilag.muskatli.hu

3 db (Jó állapotban)

Összefoglaló

A Commodore 64 egy szupergép - ez azonnal kiderült, amikor először kezdtünk vele dolgozni. Már '82 nyarán megrendeltünk egy készüléket az USA-ból, hogy az első tapasztalatokat megszerezzük a COMMODORE cég új szuperprodukciójáról.

Ezt követően karácsony előtt megérkezett az NSZK-ba az első Commodore 64-es szállítmány, - amely akkor, ugyanúgy mint az elmúlt év karácsonyán, messze alatta volt a keresletnek. Az első napoktól kezdve a Commodore 64-es abszolút sláger volt a piacon. Kimagaslóan jó minőségével teljesen megváltoztatta a számítógéppiac ár-teljesítmény viszonyát. A Commodore 64-es csak egyetlen ponton jelentett gondot az újdonsült tulajdonosok számára: a gép kezeléséhez, programozásához nyújtott információ mondhatni egyenesen silány volt. Az olyan fontos dolgokról, mint pl. a grafika- vagy a zeneprogramozás, gyakorlatilag semmit sem lehetett megtudni a közkézen forgó kézikönyvekből, amelyek ráadásul angol nyelven íródtak.

Így határozta el a DATA BECKER cég, hogy egy kézikönyv sorozatot indít el a Commodore 64-esről, amelynek ez a könyv az első kötete.

Természetesen a könyv első kiadása óta mi magunk is sok újat tanultunk a Commodore 64-esről.

Ez az oka annak, hogy az első kiadás után másfél évvel az Olvasó a 4. bővített kiadást tarthatja kezében. A magyar fordítás is ennek alapján készült.

Az az elképzelésünk, hogy a könyv megírásában több szerző működjön közre, nagyon jól bevált.

A szerzők mindegyike arról írhat, ami őt a legjobban érdekli, és amit a legjobban ismer:

Michael Angerhausen, a DATA BECKER cég szoftvercsoportjának tagja, elsősorban a sprite-okkal és a grafikával foglalkozik.

Rolf Bűckmann, legtapasztaltabb technikusunk a Commodore 64-es belsejét tárja az Olvasó elé, és közérthetően magyarázza a könyvben található kapcsolási rajzokat.

Lothar English, aki főként a rendszerprogramozás szakembere, a 4. kiadásban még egyszer átdolgozta a gépi kódú programozásban olyan fontos ROM listát, továbbá bemutatja Olvasóinknak a BASIC nyelv bővítési lehetőségeit.

Végül, de nem utolsó sorban Klaus Geríts, a DATA BECKER fejlesztő csoportjának vezetője, a Commodore 64-es hardver-felépítésével foglalkozik mélyrehatóan. A 4. kiadásban újdonságot jelent az Olvasók számára az IEC buszról szóló, általa készített cikk.

Reméljük, hogy ez a 4. kiadás is hozzájárul ahhoz, hogy az Olvasók mind jobban élhessenek a gép által nyújtott gazdag lehetőségekkel.


 

 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

Nincs hozzászólás. Szóljon hozzá!

(kötelező)

(kötelező, nem jelenik meg)

antibotimage

 

Nem olvasható? Kattintson a képre új feladványért.

  (kisbetű-nagybetű számít)

Értékelések  csillag csillag csillag csillag csillag
Értékelések száma: 2