Book cover

OC-118 Floppy Felhasználói KézikönyvMagyar
1 db (Jó állapotban)

OC-118 típusú FLOPPY DISK DRIVE ismertetése

Az OC-118 típusú FLOPPY DISK DRIVE (mágneslemezes adatrögzítő) a COMMODORE sorozatú személyi számítógépekhez kifejlesztett és gyártott periféria. Kompatibilis a COMMODORE 64 személyi számítógéppel, közvetlenül helyettesíti a COMMODORE 1541 típusú FLOPPY DISK-et, melynél - különösen adatbetöltési - és írási sebesség, valamint memóriapuffer tekintetében - jobb tulajdonságokkal is rendelkezik.

Programok, adatok mágneslemezen (diszken) történő rögzítésére és futtatására szolgáló készülék. 5 l/4"-os hajlékony diszk befogadására alkalmas, egyetlen mozgó író/olvasó fejet tartalmaz. Az írás/olvasás bytsoros. Egyszerű felépítésű és kezelhetőségű, viszonylag nagy kapacitású tárolóeszköz.

Alumíniumöntvényből készült váz hordozza valamennyi alkatrészt és szerkezeti elemet: a Speciális meghajtómotort, a diszk rögzítését és az író/olvasó fej mozgatását szolgáló mechanizmust, az elektronikákat tartalmazó nyáklapokat, valamint a diszk bevezetését is szolgáló, megfelelően kialakított műanyag előlapot. A szerkezet fémlemezből kialakított házban nyert elhelyezést.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

There are no comments attached to this item, be the first to post.

(required)

(required but not published)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0