Book cover

Interaktív Számítógépes Grafika

W.M. Newman, F.R. Sproull

Műszaki Könyvkiadó
1985
Magyar
963 10 6421 2
Könyvtári katalógus:

Antikváriumok: regikonyvek.hu | antikvarium.hu

1 db (Jó állapotban)

A számítástechnika fejlődése során a számítógépes grafika megjelenése minőségileg új fejezetet nyitott az embergép kapcsolat történetében. A gép a szövegnél sokszor jóval kifejezőbb, tömörebb, képi formában tájékoztathatja az embert, aki ugyanezen a számára kézenfekvő nyelven válaszolhat, adhatja ki parancsait.

Az első, nehézkes, rendszerek kidolgozása óta a számítógépes grafika hatalmas utat járt be. Uj hardver eszközöket fejlesztettek ki, és a korszerű grafikus szoftver kiterjedt elméleti alapokra támaszkodik. A személyi számítógépek elterjedésével a számítógépes grafika megjelent otthonainkban, a professzionális grafikus rendszerek a mérnöki tervezőmunka, az oktatás, a termelésirányítás hatékony segítői lettek.

Minthogy ez a világjelenség hazánkban is érzékelhető., rendkívül időszerűvé vált egy, a témával foglalkozó magyar nyelvű szakkönyv kiadása. Newman és Sproull munkája alapmű: a terület nemzetközileg elismert monográfiája. Részletesen ismerteti a számítógépes grafika hardver eszközeit és algoritmusait, a tervezés és alkalmazás lehetőségeit, mindvégig külön súlyt fektetve az interaktív eljárásokra.

Reméljük, hogy a művet mind a számítógépes grafikával most ismerkedők, mind a területet művelők haszonnal forgatják majd.


 

Ismered ezt a könyvet? Írd meg a véleményedet vagy értékeld!

There are no comments attached to this item, be the first to post.

(required)

(required but not published)

Értékelések  nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag nincs csillag
Értékelések száma: 0